Een goede gezondheid is niet alleen belangrijk voor het individu; een gezond en vitaal medewerkersbestand is eveneens van onschatbare waarde voor een organisatie. Het is niet voor niets dat welzijn van werknemers een belangrijk aandachtspunt is voor moderne organisaties. Werkgevers beseffen dat vitale werknemers niet alleen productiever en creatiever zijn, maar ook bijdragen aan een positieve werkomgeving. Ze zijn daarnaast beter bestand tegen stress, werken effectiever samen en hebben minder kans op een burn-out.

Traditioneel gezien werd het fietsplan en een sportabonnementen als de oplossing beschouwd, maar vitaliteit gaat verder…

Waarom vitaliteit breed aanpakken?

Vitaliteit is een veelzijdig concept dat voor elke werknemer anders kan worden geïnterpreteerd. Terwijl sommigen de sportschool verkiezen, verlangen anderen naar andere ervaringen om hun welzijn te verbeteren. Het is van cruciaal belang dat werkgevers een divers scala aan opties bieden om aan de uiteenlopende behoeften en interesses van hun werknemers te voldoen. Waarom een organisatie in vitaliteit zou moeten investeren? Simpel, omdat het méér oplevert dan het kost. Een gezonde leefstijl stimuleren loont!

Het ToJoy platform: Maatwerk voor vitaliteit

Het ToJoy platform is een veelbelovende oplossing voor werkgevers die vitaliteit serieus nemen. Het stelt organisaties in staat om hun werknemers te voorzien van een breed scala aan ervaringen en producten die aansluiten bij hun individuele interesses en behoeften. Met een persoonsgebonden budget kan iedere werknemer op zijn of haar manier investeren in vitaliteit.

“Van fietsplan en sportschoolabonnement naar een compleet vitaliteitsprogramma op maat.”

Keuzevrijheid voor werknemers

Met ToJoy ontvangt elke medewerker credits, die op verschillende momenten kunnen worden ingezet. Of het nu gaat om een jaarlijkse toekenning, maandelijkse beloningen, of ondersteuning bij ziekte – ToJoy biedt flexibiliteit. Werknemers kunnen hun ontvangen credits inzetten voor ervaringen en producten die ze daadwerkelijk willen, wat hun vitaliteit op de best mogelijke manier ondersteunt.

Een uitgebreide catalogus

ToJoy’s catalogus biedt keuzemogelijkheden verdeeld over vijf categorieën: mentaal, financieel, lichamelijk, sociaal en ontwikkeling. Dit gaat veel verder dan alleen sportabonnementen. Enkele voorbeelden van wat werknemers kunnen kiezen zijn: wellness-arrangementen, bokslessen, workshops gezond koken, mountainbiken, fitnessapparatuur, yogamatten met meditatiekussens, programma’s om te stoppen met roken, stressvermindering workshops en voedingsadvies.

Alle programma’s en het aanbod binnen de catalogus wordt in samenspraak met de organisatie opgesteld.

Continue verbetering vitaliteitsprogramma aan de hand van feedback

Een belangrijk aspect in onze vitaliteitsprogramma’s is de betrokkenheid van medewerkers via enquêtes. Na gebruik van hun credits worden werknemers uitgenodigd om feedback te geven. Deze input helpt het vitaliteitsprogramma te optimaliseren en beter aan te sluiten bij de behoeften van de werknemers. Dit betekent dat het programma nooit stilstaat, maar zich voortdurend aanpast aan veranderende behoeften.

ToJoy gaat verder dan alleen het leveren van opties. ToJoy neemt het beheer van de catalogus en de organisatie van de gekozen ervaringen en producten op zich. Dit verlicht de administratieve last voor werkgevers en zorgt voor een goede ervaring voor de werknemer.

Conclusie

Het aanbieden van een sportabonnement als werkgever is een goede stap richting vitaliteit, maar het is zeker niet de enige. Vitaliteit is persoonlijk en divers. Werknemers hebben keuzevrijheid nodig om hun welzijn te verbeteren op de manier die voor hen het meest zinvol is. ToJoy biedt een platform dat dit mogelijk maakt en helpt organisaties bij het creëren van een cultuur van vitaliteit waarin iedereen kan opbloeien.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem gerust contact op om kennis te maken.