Wat is een cadeau pensioen?

Een cadeau pensioen is een geschenk dat u geeft aan uw werknemer die met pensioen gaat. Pensionering is een belangrijke mijlpaal in de carrière van iedere werknemer. Om uw waardering voor jaren hard werken en toewijding te tonen, is een pensioen cadeau op zijn plaats. Het is hierbij belangrijk dat het geschenk van betekenis is en deze niet snel vergeten wordt. Het cadeau moet goed in verhouding staan tot de geleverde dienst en de jarenlange inzet van de werknemer aan het bedrijf.

Maak van het pensioen een onvergetelijk afscheid

  • Vergroot de impact op de betrokkenheid voor een langere periode
  • Creeër een erkenningscultuur dat zichzelf in stand houd
  • Verbeter de prestaties met beloningen die echt motiveren

Download onze vernieuwde whitepaper.

U kunt zich er natuurlijk makkelijk vanaf maken en kiezen voor een standaard cadeau. Denk aan een cadeaubon voor een plaatselijk restaurant of een bekende webwinkel. Of u kunt kiezen voor een ToJoy-ervaring. ToJoy-ervaringen zijn onvergetelijke ervaringen die uw werknemer voor altijd bij zal blijven en nog lang zal herinneren aan uw organisatie. Wat u ook kiest, zorg ervoor dat u een persoonlijke boodschap toevoegt aan het pensioencadeau.

Pensioencadeau als onderdeel van je offboardingstraject

Een goed offboardingstraject kan de organisatie enorm veel opleveren. Tevreden oud-medewerkers zijn in veel gevallen de belangrijkste ambassadeurs voor je organisatie. De manier waarop deze mensen over je bedrijf praten is van grote invloed op je employer brand. Het belang van een goede offboarding is dan ook essentieel. Het kan je bedrijf zomaar nieuwe klanten of nieuwe medewerkers opleveren.

Uw werknemer kiest zelf de ervaring(en) die hij/zij wilt beleven

Pensioen cadeau tip: geef unieke ervaringen

Het pensioen is een bijzonder moment in het leven van iedere Nederlander, en dat moet gevierd worden! Wanneer u opzoek bent naar het perfecte pensioen cadeau, dan kunt u het beste kiezen om iets unieks en speciaals te geven dat de gepensioneerde zich nog jaren zal herinneren. Ervaringen zijn een geweldige manier om dit te doen. Het kan een avontuur zijn zoals een ballonvaart, het bezoeken van een voetbalwedstrijd van FC Barcelona, een duik- of een schildercursus, of het kan een ontspannend uitje zijn zoals een dagje spa of een weekend in een luxe resort. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het iets is dat de gepensioneerde kan waarderen. Met het beloningsplatform van ToJoy kiest de kersverse pensionado zijn eigen pensioen cadeau in de vorm van een unieke ervaring.

Ervaringen zijn ook geweldig omdat ze kunnen worden gedeeld met vrienden en familie waardoor het voor uw werknemer nog specialer zal zijn. Het pensioen is een belangrijke mijlpaal, dus waarom niet één om te onthouden met een unieke ervaring?

Lees ook ons artikel: Waarom maken ervaringen gelukkiger dan het hebben van producten?

Geniet van een van de prachtige en unieke wellness resorts in Europa

Cadeautip pensioen vrouw

Als u op zoek bent naar de perfecte cadeautip voor een vrouw die met pensioen gaat, zijn er verschillende geweldige opties. Een stedentrip naar Barcelona is een van de meest veelzijdige opties, want het biedt voor elk wat wils. Geschiedenisliefhebbers kunnen de fascinerende architectuur verkennen, terwijl fijnproevers kunnen genieten van de heerlijke lokale keuken. Shoppers kunnen profiteren van de unieke boetieks en strandgangers kunnen zich koesteren in de mediterrane zon. Voor een meer ontspannen uitje is een wellnessresort een goed alternatief. Van yoga- en meditatielessen tot spabehandelingen en luxe accommodaties, een wellnessresort is de perfecte manier om in stijl met pensioen te gaan. Als de gepensioneerde vrouw avontuurlijker is, waarom verrast u haar dan niet met een prachtige cruise? Ze kan nieuwe plaatsen verkennen, nieuwe mensen ontmoeten en genieten van een verscheidenheid aan activiteiten.

Een overgelijke ervaring tijdens een Formule 1 weekend

Cadeautip pensioen man

Voor een geweldig pensioen cadeau van een man kunt u denken aan een Formule 1-weekend in Zandvoort, een pinguïnspotten in Antarctica of een stedentrip naar Dublin. Meer lezen over cadeautip pensioen. Een Formule 1-weekend in Zandvoort zou een spannende en unieke ervaring zijn. Uw werknemer kan genieten van een weekend vol adrenaline, ontmoet andere fans en ervaart de sfeer van een echte Formule 1 Grand Prix. Een reis naar Antarctica om pinguïns te spotten zou ook een avontuur van zijn bucketlist kunnen zijn. Hij zou getuige kunnen zijn van de schoonheid van het ijzige landschap en de kans krijgen om het fascinerende gedrag van de dieren in hun oorspronkelijke habitat te observeren. Een stedentrip naar Dublin ten slotte kan ook een geweldige optie zijn. Verken de geplaveide straten, geniet van een pint Guinness in een van de traditionele pubs van de stad en ontdek de bruisende culturele en historische bezienswaardigheden van de stad.

Afscheid collega pensioen

Het kan moeilijk zijn om afscheid te nemen van een collega met wie u jarenlang hebt samengewerkt. Afscheid nemen van een collega die met pensioen gaat kan extra uitdagend zijn omdat deze persoon jarenlang heeft gezorgd voor vriendschap, kennis en begeleiding. Voor een onvergetelijk afscheid zijn een persoonlijke boodschap en een uniek afscheidscadeau essentieel. Een eenvoudige oprechte boodschap waarin u uw dankbaarheid en goede wensen uitspreekt kan het verschil maken. Een afscheidscadeau dat de persoonlijkheid van de ontvanger weergeeft en zijn levenswerk weerspiegelt, kan een goede manier zijn om uw waardering te tonen. Of het nu gaat om een boek met favoriete recepten, een poster met een favoriet citaat of een kunstwerk, een welgemeend afscheidscadeau kan de nalatenschap van uw collega eren en ervoor zorgen dat de herinnering aan hem of haar nog lang nawerkt.

Afscheid nemen van een collega die met pensioen gaat kan bitterzoet zijn, maar een persoonlijke tekst en een uniek afscheidscadeau kunnen ervoor zorgen dat hun herinnering nog jaren voortleeft. Als collega’s of als werkgever kan je zorgen voor een uniek afscheid dat de werknemer nog lang zal herinneren.

Tekst kaartje pensioen

Een kaartje als toevoeging bij een pensioen cadeau is persoonlijk en komt over. Maar wat schrijf je voor tekst op een kaartje wanneer iemand met pensioen gaat? Wellicht kan je onderstaande bericht ter inspiratie gebruiken.

Gefeliciteerd met het pensioen! Na al het harde werk verdien je een welverdiende lange vakantie. Je hebt nu tijd voor de dingen die je het liefste doet en de vrijheid om nieuwe hobby’s en interesses uit te proberen. Laat dit het begin zijn van een nieuw en spannend hoofdstuk in je leven. Pensioen is een tijd om te vieren, en wij wensen je het allerbeste. We zullen je missen, maar weet dat we je niet vergeten. De beste wensen en gefeliciteerd!

Vanuit ons platform ToJoy kunt u als werkgever eenvoudig een persoonlijk bericht toevoegen bij het verstrekken van een cadeau. Benieuwd hoe ons platform werkt? Vraag een persoonlijke kennismaking aan en we laten u graag alle mogelijkheden van ons platform zien.