Generatie Z, ook wel bekend als Gen Z of Zoomers, is de generatie geboren tussen 1996 en 2015. Deze digitale (jong)volwassenen zijn opgegroeid met alle technologische gemakken van de moderne wereld. Ze staan bekend om hun vermogen om snel te handelen en hun constante honger naar nieuwe kennis en ontwikkeling.

Gen Z wordt vaak omschreven als lui of verwend, maar het is belangrijk te begrijpen dat deze generatie simpelweg anders denkt, leeft en andere behoeften heeft dan voorgaande generaties, zoals Generatie Y.

“De jeugd van tegenwoordig wil niet meer werken…”

Wat vindt Generatie Z eigenlijk belangrijk?

Om Gen Z te betrekken en inspireren, is het cruciaal om te begrijpen wat hen drijft en bezighoudt. Wat zijn hun belangrijkste waarden en interesses?

 1. Financiële stabiliteit:
  Gen Z hecht veel waarde aan financiële zekerheid en is vastbesloten om financiële fouten uit het verleden te vermijden.
 2. (Mentale) Gezondheid en welzijn:
  Zowel fysieke als mentale gezondheid staan hoog op het prioriteitenlijstje van Gen Z.
 3. Technologie en digitalisering:
  Opgegroeid in het digitale tijdperk, hebben ze een natuurlijke affiniteit met technologie en verwachten ze dat organisaties up-to-date blijven.
 4. Sociale rechtvaardigheid:
  Gen Z is actief betrokken bij sociale rechtvaardigheidskwesties en verwacht dat organisaties zich inzetten voor inclusiviteit en diversiteit.
 5. Werk-privébalans:
  Een goede balans tussen werk en privé is essentieel voor Gen Z. Ze waarderen flexibiliteit en vrijheid.

Het aantrekken en behouden van Generatie Z

Hoewel sommige organisaties worstelen met het begrijpen van de mentaliteit van Gen Z, is het belangrijk te beseffen dat deze generatie veel potentieel heeft en kan bijdragen aan organisaties. Bovendien is er momenteel een grote behoefte aan arbeidskrachten, wat het begrip voor Gen Z nog belangrijker maakt.

Terwijl Gen Z vaak wordt gezien als “job hoppers”, blijkt uit recent onderzoek dat ze eigenlijk graag 2 tot 5 jaar bij dezelfde werkgever willen blijven werken. Werkgeluk is een van de belangrijke redenen waarom generatie z bij een organisatie wil blijven werken.

De zoektocht naar een betere balans tussen werk en privé

Een van de belangrijke reden voor Gen Z om van baan te wisselen, is hun verlangen naar een betere werk-privébalans. Ze willen bijvoorbeeld de vrijheid om thuis te werken en tijd hebben om van het leven te genieten. Maar op welke manier kan je als organisatie bijdragen aan deze balans?

Binden en boeien van Generatie Z met ToJoy beloningen

Hoe kun je je als organisatie voorbereiden op de werknemers van de toekomst? Hoe kun je Gen Z ondersteunen en een werkomgeving creëren waarin ze gedijen?

Naast een competitief salaris , kun je medewerkers belonen met credits voor het ToJoy-platform. Hiermee kun je Gen Z betrekken en hen helpen een betere balans te vinden tussen werk en privé. Het platform biedt unieke ervaringen en producten waarmee werknemers prachtige herinneringen kunnen maken.

In een wereld die voortdurend verandert, is het begrijpen van Generatie Z en het bieden van de juiste incentives essentieel om deze getalenteerde en dynamische generatie aan je organisatie te binden en te inspireren. Het is tijd om Gen Z te omarmen en samen een succesvolle toekomst te creëren.

Meer weten over de mogelijkheden van ons platform? Neem gerust contact met ons op via 085 401 3811 of vraag vrijblijvend een demo aan.