Wat is een 40 jarig jubileum?

In tegenstelling tot vele jaren geleden is het is niet langer gebruikelijk om 40 jaar in dienst te zijn bij hetzelfde bedrijf of dezelfde werkgever. Wanneer iemand dit dus toch voor elkaar krijgt, is dat zeker iets om trots op te zijn en hier aandacht aan te besteden. Een kaartje of bloemetje met enkel een felicitatie is dan ook niet genoeg om deze bijzondere mijlpaal écht te vieren. Het geven een unieke ToJoy-ervaring zal het 40 jarig jubileum veel gedenkwaardiger maken voor de werknemer.

40 jaar jubileum… een bijzondere mijlpaal!

Wanneer iemand 40 jaar bij dezelfde organisatie heeft gewerkt, is dat een verbazingwekkende prestatie. Bijna de helft van je leven ziel en zaligheid geven aan dezelfde onderneming is zeldzaam, vooral in de huidige tijd waarin minder loyaliteit typerend is. Het is ongelooflijk dat iemand 40 jaar lang een relatie onderhoudt met één bedrijf. Toch gebeurt het nog en dat moet natuurlijk worden gevierd.

Hoe wordt een 40 jarig jubileum ook wel genoemd?

Het is algemeen bekend dat een 50-jarig huwelijksjubileum een gouden jubileum wordt genoemd, maar wat is eigenlijk de benaming voor een 40-jarig jubileum? Robijn en smaragd zijn de meest gebruikte bijnamen, hoewel het ook een doublé jubileum kan worden genoemd. Doublé is een uitdrukking voor verguld of verguld.

Geef een origineel cadeau bij 40 dienstjaren

Originele cadeaus voor man en vrouw. Het behalen van 40 dienstjaren is vrij uniek en daar hoort natuurlijk een uniek cadeau bij. Geen standaard bosje bloemen, producten of geld, maar geef een unieke ervaring. Een ervaring is zoveel meer dan de traditionele cadeaus. Zo heeft een ervaring een lange levensduur, kan men deze beleven met man, vrouw of gezin en sluiten goed aan bij de interesses. Zeg nou eerlijk jij hebt toch ook veel liever een compleet verzorgde reis naar Lapland of een Formule 1 weekend in Barcelona dan een half maandsalaris?

40 jaar in dienst cadeau man

Als een mannelijke collega zich 40 jaar heeft ingezet voor het bedrijf, is het belangrijk om hem een echt bijzonder cadeau te geven. Met ToJoy kunt u de dag waarop een 40 jarig jubileum gevierd word nog specialer maken voor de werknemer door een unieke ToJoy-ervaring cadeau te doen welke goed aansluit bij zijn interesses. Enkele mogelijkheden zijn een Formule 1 weekend, een 5-daagse reis naar Lapland, de mogelijkheid om een voetbalwedstrijd bij te wonen of te gaan skydiven. Wilt u al onze ervaringen ontdekken? Vraag dan gerust een demo aan.

Jubileum cadeau vrouw

Als je op zoek bent naar een origineel jubileum cadeau voor een vrouw die al vier decennia trouw is, dan heeft ToJoy het perfecte cadeau. Geef haar een unieke ToJoy-ervaring die bij goed aansluit bij haar voorkeuren in plaats van traditionele cadeaus als geld, producten of cadeaubonnen. Van een wellnessweekend tot een vijfdaagse trip naar Lapland of een ballonvaart. Jong of oud er is voor ieder wat wils.

Jubileumgratificatie: bij 25 en 40 jaar in dienst onbelast

Bedrijven hebben de mogelijkheid om een gratificatie uit te keren aan werknemers die 25 of 40 jaar bij hen in dienst zijn, zonder belasting te hoeven betalen over de beloning. Om voor dit extraatje in aanmerking te komen, moet het personeelslid ten minste 25 jaar bij de organisatie in dienst zijn en opnieuw na 40 jaar dienstverband. De jubileumgratificatie mag niet hoger zijn dan het totale loon van de werknemer over een maand, inclusief vakantiegeld.

Collega viert 40 jarige jubileum werk

Kun je goed opschieten met een collega die al vier decennia bij het bedrijf werkt? Dan kunt u deze gelegenheid aangrijpen om hem een boodschap met humor te sturen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • “Je maakt praktisch deel uit van het meubilair! Gefeliciteerd!”
  • “Je lijkt niet aan het kantoor te kunnen ontsnappen! We willen ook niet dat je ergens heen gaat. Gefeliciteerd met deze gedenkwaardige gebeurtenis!”
  • “Het is duidelijk dat je hier al 40 jaar bent. Weet je zeker dat het er geen 60 zijn?”

Als collega’s kun je natuurlijk ook gezamenlijk een cadeau doen of samen ToJoy tippen aan uw werkgever.