Afscheid nemen van een collega is altijd een emotioneel moment. Het is niet alleen het einde van een professionele relatie, maar vaak ook het verlies van een vriend. Een goed afscheid is dan ook van groot belang, zowel voor de vertrekkende werknemer als voor het bedrijf zelf. Het bepaalt namelijk in grote mate hoe de vertrekkende werknemer het bedrijf zal blijven zien en over het bedrijf zal praten.

Ga voor een onvergetelijk afscheid. Maak kennis met onze unieke werkwijze.

 • Vergroot de impact op de betrokkenheid voor een langere periode
 • Creeër een erkenningscultuur dat zichzelf in stand houd
 • Verbeter de prestaties met beloningen die echt motiveren

Download onze vernieuwde whitepaper.

Waarom een goed afscheid belangrijk is

Het afscheid van een werknemer is een moment van bezinning. De vertrekkende werknemer kijkt terug op de tijd bij het bedrijf en evalueert of hij of zij het bedrijf en de collega’s op een positieve manier zal onthouden. Een goed afscheid zorgt er daarom voor dat de werknemer positieve herinneringen heeft aan het bedrijf en goed zal blijven spreken over het bedrijf. Dit kan zowel van invloed zijn op de toekomstige samenwerking, als op de referenties van de vertrekkende werknemer.

Een origineel afscheidscadeau

Een origineel afscheidscadeau is een geweldige manier om het afscheid extra speciaal te maken. In plaats van een traditioneel cadeau als een bon of product, biedt ToJoy unieke ervaringen aan als afscheidscadeau. ToJoy is gericht op de beleving en de herinnering, en is daarom een perfect cadeau voor een collega die het bedrijf verlaat. Of het nu gaat om een culinaire workshop, een bezoek aan een pretpark of een relaxte spa-behandeling, met ToJoy kun je verzekerd zijn van een uniek en onvergetelijk cadeau voor de vertrekkende collega.

Het perfecte afscheidscadeau

ToJoy biedt een uitgebreid aanbod aan ervaringen, waardoor er altijd iets is dat bij de interesses en persoonlijkheid van de vertrekkende collega past. Hierdoor is ToJoy niet alleen een origineel afscheidscadeau, maar ook nog eens een cadeau dat echt aansluit bij de ontvanger. Hierdoor zal de vertrekkende werknemer de ervaring en het cadeau altijd blijven koesteren en zal het bijdragen aan een positieve houding ten opzichte van het bedrijf.

Afscheid nemen op een positieve manier

Door een origineel en persoonlijk afscheidscadeau in de vorm van een ToJoy-ervaring, laat je zien dat je waardeert wat de vertrekkende collega voor het bedrijf heeft betekend. Het laat zien dat je niet alleen afscheid neemt van een werknemer, maar ook van een vriend of collega die een belangrijk deel heeft uitgemaakt van het bedrijf. Hierdoor zal de vertrekkende werknemer zich waardevol en geapprecieerd voelen, wat bijdraagt aan een positieve houding ten opzichte van het bedrijf.

Het is belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen van een collega. Een origineel en persoonlijk afscheidscadeau in de vorm van een ToJoy-ervaring is dan ook een perfecte manier om waardering uit te drukken en een blijvende herinnering te creëren. Zorg ervoor dat je op een positieve manier afscheid neemt en dat de vertrekkende werknemer het bedrijf op een positieve manier blijft onthouden.

Afscheid collega tekst

Als een collega het bedrijf verlaat, is het belangrijk om hen een warm afscheid te geven. Of je nu afscheid neemt van iemand die een nieuwe baan gaat aanvaarden, met pensioen gaat of gewoon iets anders gaat doen, een aardige tekst kan hen laten weten dat ze gemist zullen worden. Hieronder staan enkele suggesties voor een afscheidstekst.

 1. Een videoboodschap of een virtuele slideshow met herinneringen en boodschappen van collega’s, die kunnen worden samengesteld door de afdeling of het team.
 2. Een groepsgesprek organiseren, waarin collega’s afscheid kunnen nemen en persoonlijke verhalen kunnen delen.
 3. Een persoonlijke brief schrijven waarin de verdiensten en bijdragen van de vertrekkende collega worden erkend en waarin hem of haar succes en geluk in de toekomst worden toegewenst. Deze brief kan worden ondertekend door het team en aan de vertrekkende collega worden gegeven als een blijvende herinnering.

Afscheid collega humor

Sommige mensen vinden het fijn om afscheid te nemen met een lach, en een beetje humor kan de sfeer verlichten en de ongemakkelijkheid verminderen. Hier zijn enkele voorbeelden van grappige afscheidsteksten.

 1. “Bedankt voor het feit dat je onze dagen aan het werk zo veel interessanter maakte. Nu moeten we ons redden met saaie vergaderingen en stille gangen. Succes bij je nieuwe baan!”
 2. “We gaan je enorm missen en niet alleen omdat je onze koffie leverde. Bedankt voor de onuitwisbare herinneringen en succes bij je nieuwe avontuur!”
 3. “Je was onze held op kantoor en we zullen je nodig hebben om ons te redden van saaie werkdagen. Maar we zijn blij voor je en wensen je succes in je nieuwe baan!”

Afscheid collega cadeau

Een cadeau kan een extra leuke aanvulling zijn op een afscheid, en laat zien hoeveel iemand waardeerde. Of je nu iets kleins geeft als herinnering of iets groters als teken van waardering, een cadeau kan de afscheidsmomenten nog speciaal maken.

Afscheid collega nieuwe Baan

Als iemand een nieuwe baan gaat aanvaarden, is het belangrijk om hen te feliciteren en hen succes te wensen. Hieronder staan enkele suggesties voor een afscheidstekst voor iemand die een nieuwe baan gaat aanvaarden:

 1. “Met tranen in onze ogen nemen we afscheid van een fantastische collega en vriend. Bedankt voor al je harde werk en de vrolijkheid die je altijd met je meebracht. We zullen je gemiste hebben, maar we kijken uit naar je nieuwe avontuur en succes in je nieuwe baan.”
 2. “Je nieuwe baan is niet alleen een nieuwe stap voor jou, maar ook voor ons. We zullen altijd dankbaar zijn voor de manier waarop je ons bedrijf en team hebt verrijkt met je talenten en inzet. Succes in je nieuwe uitdaging en bedankt voor de onvergetelijke herinneringen.”
 3. “Afscheid nemen is nooit makkelijk, maar we weten zeker dat je in je nieuwe rol net zo succesvol zult zijn als je bij ons was. Bedankt voor je inzet, professionaliteit en vriendelijkheid. Je zult altijd een belangrijk deel van onze herinneringen blijven.”

Afscheid Collega Pensioen

Als iemand met pensioen gaat, is het belangrijk om hen te bedanken voor al hun harde werk en inspanningen tijdens hun loopbaan. Hieronder staan enkele suggesties voor een afscheidstekst voor iemand die met pensioen gaat.

 1. “Bedankt voor al je jaren van hard werk en toewijding aan ons bedrijf. Je hebt ons geholpen om te groeien en te floreren en we zullen altijd je bijdragen en verdiensten waarderen. Veel succes en geluk in je verdere pensioen.”
 2. “Je verdient deze volgende stap in je leven. Bedankt voor de wijze les en inspiratie die je ons hebt gegeven. Veel geluk en gezondheid in je verdere pensioen.”
 3. “Je hebt ons geleerd hoe we ons werk moeten doen met integriteit, toewijding en professionaliteit. Bedankt voor je jaren van dienst en we wensen je een gelukkig en gezond pensioen vol met onvergetelijke avonturen.”

Afscheid Collega Kleinigheidje

Soms is een klein gebaar het meest betekenisvol. Of het nu gaat om een klein cadeau of gewoon een knuffel, een klein gebaar kan het afscheid nog specialer maken. Hieronder staan enkele suggesties voor kleine afscheidscadeaus.

 1. Een fotolijst met een foto van het team of afdeling, samen met een persoonlijke boodschap.
 2. Een bedankkaart met een cadeaubon voor een plaatselijke restaurant of winkel, waar de vertrekkende collega kan genieten van een uitje of een aankoop naar keuze.
 3. Een persoonlijk geschenk, zoals een mok, sleutelhanger of pennen, met de naam of initialen van de vertrekkende collega en een opdruk van het bedrijfslogo of een boodschap. Dit soort kleine aandenkens kunnen de vertrekkende collega helpen de herinnering aan de tijd op het werk levend te houden.

Afscheid Collega Ideeën

Er zijn veel manieren om afscheid te nemen van een collega. Of het nu gaat om een klein cadeau, een lunch of een groot afscheidsfeest, het is belangrijk om iets te doen dat bij de persoon past en hun waardering weerspiegelt. Hieronder staan enkele suggesties voor afscheidsideeën.

 1. Een afscheidsfeestje organiseren met het team of de afdeling waarin de collega werkte.
 2. Een afscheidskaart ondertekenen door alle collega’s met persoonlijke boodschappen en wensen.
 3. Een afscheidsgeschenk geven, zoals een fotoalbum met herinneringen of een cadeaubon.
 4. Een afscheidslunch of -diner organiseren, waarbij de vertrekkende collega door de directie kan worden bedankt.
 5. Een virtueel afscheid organiseren via bijvoorbeeld een videoconferentie of een online feestje.
 6. Een persoonlijke speech houden door de directeur, teamleider of een andere dichtbij staande collega, waarin de verdiensten en bijdragen van de vertrekkende collega worden benadrukt.
 7. Onthoud dat de afscheidsroutine aangepast moet worden aan de situatie en de persoonlijkheid van de vertrekkende collega, en moet passen bij het bedrijfscultuur.

Afscheid Collega Nieuwe Baan Humor

Sommige mensen vinden het fijn om afscheid te nemen met een lach, ook als ze een nieuwe baan gaan aanvaarden. Een beetje humor kan de sfeer verlichten en de spanning verminderen. Hier zijn enkele voorbeelden van grappige afscheidsteksten voor een collega die een nieuwe baan gaat aanvaarden.

Bij ToJoy kun je met behulp van credits die je verdiend hebt door hard te werken, unieke ervaringen cadeau doen aan je collega. Hiermee laat je zien hoe waardevol je hen vindt en kun je een onvergetelijk afscheid geven. Kijk hier voor meer informatie over ons beloningsplatform.