Wat is een loyaliteitsprogramma?

Een loyaliteitsprogramma is een strategie die bedrijven gebruiken om hun werknemers te belonen en te behouden. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals een korting op producten of diensten, deelname aan evenementen of toegang tot exclusieve aanbiedingen. Loyaliteitsprogramma’s worden meestal gebruikt om de betrokkenheid van de werknemers te vergroten, hun productiviteit te verhogen en hun loyaliteit te versterken.

Voordelen van een loyaliteitsprogramma

Loyaliteitsprogramma’s kunnen bedrijven verschillende voordelen bieden, waaronder:

 • Vergroten van de werknemerstevredenheid: werknemers die betrokken zijn bij een loyaliteitsprogramma voelen zich meer betrokken bij het bedrijf en zijn meer tevreden met hun werk.
 • Verhoging van de productiviteit: werknemers die betrokken zijn bij een loyaliteitsprogramma zullen meer gemotiveerd zijn om hun beste werk te leveren.
 • Versterking van de werknemersloyaliteit: werknemers die zich gewaardeerd voelen, zullen geneigd zijn om langer bij het bedrijf te blijven.
 • Verbetering van het imago van het bedrijf: werknemers die betrokken zijn bij een loyaliteitsprogramma zullen meer geneigd zijn om positief over het bedrijf te praten.
Kies voor de inzet van ervaringen in plaats van traditionele cadeaus als cadeaubonnen, geld of producten.

Verschillende soorten loyaliteitsprogramma’s

Er zijn verschillende soorten loyaliteitsprogramma’s die bedrijven kunnen gebruiken om hun werknemers te belonen en te behouden. De meest voorkomende zijn:

 • Kortingen: bedrijven kunnen kortingen aanbieden op producten of services voor hun werknemers, wat een geweldige manier is om hun loyaliteit te belonen.
 • Evenementen: bedrijven kunnen evenementen organiseren, zoals seminars, conferenties of workshops, waar hun werknemers aan kunnen deelnemen.
 • Exclusieve aanbiedingen: bedrijven kunnen hun werknemers toegang geven tot exclusieve aanbiedingen, zoals een gratis maaltijd of toegang tot een exclusieve klantenclub.
 • Cadeaubonnen: bedrijven kunnen cadeaubonnen aanbieden aan hun werknemers als beloning voor hun harde werk.

Wil je het graag eens anders doen dan de standaard loyaliteitsprogramma’s? Kijk dan eens naar het beloningsplatform van ToJoy. Door gebruik te maken van het ToJoy platform kiest een organisatie voor unieke ervaringen in plaats van traditionele cadeaus.

Binnen ons erkennings- en beloningsplatform bieden wij 500+ onvergetelijke en levensveranderende ervaringen die werknemers voor altijd bij zal blijven. Benieuwd naar het ToJoy platform?

Hoe een loyaliteitsprogramma opzetten?

Voordat je een loyaliteitsprogramma opzet, moet je eerst een aantal zaken regelen om ervoor te zorgen dat het programma effectief is. Hier zijn een paar tips om je te helpen je loyaliteitsprogramma op te zetten:

 • Bepaal je doelen: bepaal wat je precies wilt bereiken met je loyaliteitsprogramma. Wil je meer betrokkenheid bij je werknemers? Wil je meer loyaliteit van je werknemers? Of wil je meer productiviteit?
 • Kies je beloningen: kies de beloningen die je wilt aanbieden aan je werknemers. Wil je kortingen of toegang tot exclusieve aanbiedingen? Of wil je cadeaubonnen of evenementen?
 • Maak een plan: bedenk hoe je je loyaliteitsprogramma gaat opzetten. Bedenk hoe je je beloningen gaat uitdelen en wat de criteria zijn voor deelname.
 • Promoot het programma: maak mensen bekend met je loyaliteitsprogramma. Zorg ervoor dat je werknemers het programma kennen en de voordelen ervan begrijpen.
 • Meet de resultaten: meet de resultaten van je programma en pas het aan als nodig.

Voorbeelden van succesvolle loyaliteitsprogramma’s

Er zijn veel bedrijven die succesvol zijn met hun loyaliteitsprogramma’s. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Starbucks Rewards: Starbucks heeft een geweldig loyaliteitsprogramma genaamd Starbucks Rewards. Met dit programma kunnen klanten punten verdienen voor elke aankoop die ze doen. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor gratis producten, kortingen en meer.
 • Sephora Beauty Insider: Sephora heeft een programma genaamd Sephora Beauty Insider. Met dit programma kunnen klanten punten verdienen en deze punten kunnen worden ingewisseld voor gratis producten, kortingen en meer.
 • Amazon Prime: Amazon heeft een programma genaamd Amazon Prime. Met dit programma kunnen klanten voordelen ontvangen, zoals gratis verzending, toegang tot exclusieve aanbiedingen en meer.

Wat veel van dergelijke programma’s gemeen hebben is dat ze gebruik maken van producten als beloning. ToJoy is echter overtuigd van de kracht van ervaringen. Met unieke ervaringen creëer je als werkgever pas echt betekenis voor elke medewerker, mijlpaal en feestdag. 

Waarom maken ervaringen je gelukkiger dan het hebben van producten:
https://www.tojoy.nl/waarom-maken-ervaringen-je-gelukkiger-dan-het-hebben-van-producten/

Strategieën om je loyaliteitsprogramma succesvol te maken

Als je je loyaliteitsprogramma succesvol wilt maken, moet je de juiste strategieën gebruiken. Hier zijn enkele strategieën die je kunt gebruiken:

 • Maak het eenvoudig: zorg ervoor dat je programma eenvoudig is om te begrijpen en te gebruiken.
 • Geef zinvolle beloningen: kies beloningen die nuttig zijn voor je werknemers.
 • Zorg voor flexibiliteit: zorg ervoor dat je werknemers flexibel kunnen zijn met hun beloningen. Laat ze bijvoorbeeld zelf kiezen welke beloningen ze willen.
 • Maak het persoonlijk: maak je programma persoonlijk door je werknemers te vragen wat ze willen.
 • Zorg voor afwisseling: zorg ervoor dat je programma afwisselend is door regelmatig nieuwe beloningen aan te bieden.

De belangrijke rol van feedback

Feedback van je werknemers is van groot belang voor het succes van je loyaliteitsprogramma. Het helpt je om te begrijpen wat je werknemers willen en wat er verbeterd kan worden. Daarom is het belangrijk om regelmatig feedback te vragen aan je werknemers. Je kunt bijvoorbeeld feedback vragen via een enquête of een focusgroep.

Real time inzichten in het loyaliteitsprogramma

Conclusie

Een loyaliteitsprogramma is een uitstekende manier om je werknemers te belonen en te behouden. Het helpt bedrijven om hun werknemers te motiveren en hun betrokkenheid te vergroten. Er zijn verschillende soorten loyaliteitsprogramma’s die bedrijven kunnen gebruiken, zoals kortingen, evenementen, exclusieve aanbiedingen en cadeaubonnen. Om een loyaliteitsprogramma succesvol te maken, moet je de juiste strategieën gebruiken en regelmatig feedback vragen aan je werknemers. Met de juiste strategieën en feedback kan je loyaliteitsprogramma je bedrijf helpen om werknemers te behouden en je bedrijfsimago te verbeteren.

Bedenk welke soort beloningen je wilt aanbieden, maak een plan voor je programma, promoot het programma en vraag regelmatig feedback van je werknemers. Als je deze stappen volgt, zul je merken dat je loyaliteitsprogramma een geweldige manier is om je werknemers te belonen, hun betrokkenheid te vergroten en hun loyaliteit te versterken.

Onthoud dat je loyaliteitsprogramma een unieke manier is om je werknemers te belonen en te behouden. Met de juiste strategieën en feedback kun je ervoor zorgen dat je programma effectief is en je bedrijf helpt om je werknemers te behouden en je bedrijfsimago te verbeteren.

De beste manier om mensen te belonen, erkennen en stimuleren?

Geloof je net als ToJoy in het geven van unieke ervaringen als beloning, neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden van ons platform te bekijken.