Op 10 maart 2020 zitten we met de aandeelhouders van VoetbalreizenXL in het vliegtuig richting Liverpool voor de Champions League wedstrijd tussen FC Liverpool – Atletico Madrid. Met ons nog zo’n 150 klanten die allen de topwedstrijd tussen deze twee topteams willen bezoeken.

Een aantal dagen voor de wedstrijd krijgen we de eerste nieuwsberichten over een zogenaamd ‘Corona virus’ te horen. Niet wetende wat ons te wachten staat vertrekken we toch naar Liverpool. Dat deze wedstrijd voorlopig de laatste voetbalwedstrijd in competitieverband zou zijn die gespeeld wordt lijkt onwerkelijk. Het Corona virus slaat om zich heen in Europa. Een lange periode waarin we dagelijks spreken over besmettingen, IC opnames, vaccinaties en helaas ook overlijdens is de waan van de dag.

VoetbalreizenXL in tijden van Corona

Van het ene op andere moment ligt ons bedrijf VoetbalreizenXL helemaal stil. Een van de meest zwarte scenario’s die je had kunt bedenken voor je organisatie is ineens werkelijkheid geworden. Geen omzet en inkomsten vanuit je klanten, maar doorlopende kosten voor abonnementen, huur en personeel. De geboden financiële tegemoetkoming vanuit de overheid is een doekje voor het bloeden, maar is slechts een schrale troost en biedt niet het perspectief waar je op hoopt.

In de daaropvolgende weken en maanden regent het annuleringen voor de nog te spelen wedstrijden waarvoor reeds arrangementen geboekt zijn. Een administratieve rompslomp die geen einde lijkt te kennen. Het verstrekken van vouchers of terugbetalen van boekingen, maar ook het terugvorderen van eigen tegoeden heeft veel gevraagd van onze medewerkers. Waar we graag positief vooruitkijken op de toekomst, kwamen we ineens in een negatieve spiraal waar een tijd lang geen einde aan leek te komen.

Gelukkig hebben we voor alle klanten die hun geplande reis helaas hebben moeten annuleren passende oplossingen gevonden en is Corona niet de ondergang van ons bedrijf geworden. Desalniettemin besluiten mede aandeelhouder en kameraad Sidney en ik onze aandelen over te dragen en te kiezen voor een nieuwe uitdaging.

Met veel trots kijken we terug op een aantal jaren VoetbalreizenXL waar we jaar op jaar een mooie groei hebben kunnen doormaken. In de afgelopen jaren hebben we samen met ons team voor vele duizenden mensen een unieke voetbalervaring mogen organiseren. Daarnaast hebben we ons op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen tot de personen die we nu zijn.

Van voetbalreizen naar werknemerserkenning

Gedurende ons tijd bij VoetbalreizenXL kregen we veel te maken met bedrijven die personeel of relaties willen bedanken en belonen door samen een voetbalreis te boeken. Na veelvuldig onderzoek merken we dat er eigenlijk weinig initiatieven op de markt zijn waarbij werknemers beloond kunnen worden in de vorm van unieke uitjes en leuke ervaringen.

We besluiten daarom te kijken of we onze organisatorische vaardigheden kunnen combineren met wat ons betreft een gat in de markt lijkt te zijn. Een platform voor werknemerserkenning dat gericht is op unieke ervaringen in plaats van traditionele cadeaus of cadeaubonnen. Onderscheidend ten opzichte van veel andere organisatie richten wij ons op het ontzorgen van de werkgever.

Erkennen en belonen van werknemers wordt leuker, gemakkelijker en impactvoller met ToJoy. En zeg nou zelf… Iedere werknemer verdient toch een mooie ervaring op zijn tijd!