Beloning sluit aan bij de interesses

Stimuleren met unieke ervaringen

Van A tot Z volledig ontzorgd

Maak kennis met ToJoy

Referral recruitment zorgt voor 33% van alle nieuwe medewerkers

Referral recruitment is al jaren één van de meest effectieve manieren om personeel te werven en vacatures gevuld te krijgen. In veel organisaties zorgen referrals voor een derde van alle nieuwe medewerkers. Wat is referral recruitment eigenlijk en op welke manier kan het succesvol toegepast worden binnen je organisatie?

Referral recruitment is simpel gezegd een wervingsmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van het netwerk van de eigen medewerkers. Door inzet van eigen medewerkers kunnen mogelijke kandidaten worden gevonden die je anders wellicht niet zou bereiken.

Het gebruik van referral recruitment kan een organisatie tijd en geld besparen en tegelijkertijd de kwaliteit van uw aanwervingen verhogen. Wil je het belonen van wervingsbijdragen aantrekkelijk maken, kijk kritisch naar je referral bonus.

Referral bonus

Welke beloning voor je referrals?

Referral recruitment kan pas slagen als er voldoende aandacht wordt besteed aan een aantal belangrijke aspecten. De referral bonus is daar een groot onderdeel van. Weet je mensen te enthousiasmeren om wervingsbijdragen te doen met behulp van cadeaubonnen of geld? Of zijn mensen eerder te motiveren door een mooie reis of ervaring in het vooruit te stellen?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen eerder enthousiast te maken zijn met belevenissen en ervaringen. Daarnaast wordt over belevenissen gesproken wat indirect voor meer referrals kan zorgen.

Waarom kiezen voor ToJoy ervaringen?

Referral recruitment beloning

1.000+ unieke ervaringen

Met meer dan 1.000+ geweldige ervaringen helpen wij organisaties hun werknemers te erkennen en stimuleren.

Voordelen van referral recruitment

  • Een kandidaat die via referral binnenkomt is vaak een betere kandidaat met kwaliteiten die passen bij het bedrijf of functie.
  • Referrals zorgen vaak voor een sneller en goedkoper recruteringsproces. Vacatures worden sneller ingevuld.
  • Bestaande werknemers zijn de belangrijkste ambassadeurs van je organisatie. Het versterkt de employer brand op een authentieke manier.
  • Werknemers die via referral recruitment binnenkomen kunnen zich sneller inwerken door een persoonlijk mentor.
  • Hogere betrokkenheid heeft een positief effect op de personeelsretentie. Beloningen leiden tot beter en gemotiveerd personeel.

50%

Inzet van referral recruitment leidt tot kostenbesparingen van 20% tot 50% in vergelijking met traditionele recruitmentmethoden.

55%

Met referral recruitment kan een organisatie tijdens het wervingsproces een 55% snellere time-to-hire boeken.

“Afgelopen weekend in Hartje Ruinen gelogeerd met mijn vriendin. Het huisje is super en van alles voorzien. Zo hadden we o.a. twee luxe badkamers tot onze beschikking. De omgeving is super mooi om te wandelen en fietsen.”

Marco Jansen

Beloon- en spaarprogramma

Uitermate geschikt voor grote- en kleinere wervingsbijdragen

Beloningen die middels het ToJoy platform worden verstuurd kunnen direct worden ingezet voor een ervaring naar keuze, maar zijn ook op te sparen binnen het platform. Hierdoor kunnen meerdere kleine beloningen uiteindelijk resulteren in voldoende credits voor het verwezenlijken van een bucket-list item. Hierdoor is ToJoy uitstekend inzetbaar voor het belonen van grote of kleinere wervingsbijdragen.

Wil je referrral recruitment naar een hoger plan brengen en nog effectiever inzetten, kies voor ToJoy beloningen!

Op zoek naar de beste manier om referral recruitment nog effectiever in te zetten?

Neem contact op met ons team voor een persoonlijke demo van ons beloningsplatform en bekijk onze zorgvuldig samengestelde catalogus aan ervaringen.