Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaan er jaarlijks ongeveer 300.000 mensen met pensioen in Nederland. Dit betekent dat ongeveer 4% van de beroepsbevolking elk jaar met pensioen gaat.

In welke branches gaan de meeste mensen met pensioen?

In de zakelijke dienstverlening, de gezondheidszorg en het onderwijs gaan de meeste mensen met pensioen. In deze branches werken veel mensen in de leeftijd van 65 jaar of ouder.

Gaan er meer mannen of vrouwen met pensioen?

Er gaan ongeveer evenveel mannen als vrouwen met pensioen in Nederland.

Wat is de gemiddelde pensioen leeftijd?

De gemiddelde pensioenleeftijd varieert per sector. In Nederland neemt de pensioenleeftijd steeds meer toe, waarbij sommige sectoren een hoger pensioenleeftijd hebben dan andere.

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was in 2020 de gemiddelde pensioenleeftijd bij de overheid 67 jaar. In de sector zakelijke dienstverlening was deze leeftijd 65,9 jaar, terwijl in de industrie de gemiddelde pensioenleeftijd 65,1 jaar was.

In de gezondheidszorg was de gemiddelde pensioenleeftijd in 2020 66,5 jaar. Binnen het onderwijs was deze leeftijd 66,3 jaar.

Het is belangrijk op te merken dat deze cijfers afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de afspraken in de CAO en de arbeidsvoorwaarden binnen de sector.

Wat voor cadeaus ontvangen Nederlanders wanneer zij met pensioen gaan?

Naast het bekende bronzen beeldje, krijgen Nederlanders die met pensioen gaan ook vaak bloemen, cadeaubonnen, een feestelijke lunch of diner en persoonlijke geschenken van hun werkgever en collega’s.

Medewerkers maken zelf een keuze voor een of meerdere unieke ervaringen

Bij ToJoy geloven we in ervaringen in plaats van traditionele cadeaus. ToJoy-ervaringen zijn onvergetelijke en soms levensveranderende momenten die voor altijd bij zullen blijven. Denk aan het maken van een geweldige ballonvaart, het maken van een cruise of het bezoeken van Rome, Barcelona of Londen. Binnen ons platform is er voor iedereen een unieke ervaring beschikbaar waar naar uitgekeken word en welke men voor altijd zal blijven herinneren.

Wie wordt blij van een pensioen cadeau?

Zowel de werknemers die met pensioen gaan als hun werkgever en collega’s kunnen blij zijn met het pensioen cadeau. Voor de werknemer is het een waardevolle erkenning van hun jarenlange inzet en bijdrage, terwijl de werkgever en collega’s de kans krijgen om hen te bedanken voor hun harde werk en de rol die ze hebben gespeeld in het bedrijf. Bovendien creëert het pensioen cadeau een positieve en feestelijke sfeer en kan het bijdragen aan het versterken van de band tussen de werknemer en hun werkgever en collega’s.

Gaat een werknemer met pensioen overweeg dan zeker om te kiezen voor het ToJoy beloningsplatform. Met ToJoy kiest de organisatie namelijk voor de meest zinvolle manier van belonen!

Bronnen, cijfers en statistieken

  • Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS): StatLine – Pensioenen in Nederland. Geraadpleegd op 1 februari 2023.
  • Pensioenregister.nl: Hoeveel mensen gaan er met pensioen in Nederland? Geraadpleegd op 1 februari 2023.