Zonder gemotiveerd personeel is het bijna onmogelijk een organisatie succesvol te maken. Je hebt gemotiveerd personeel nodig. Tevreden en gemotiveerde medewerkers behalen immers betere resultaten, zijn minder vaak ziek en wisselen minder snel van werkgever. Met een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden ben je er nog niet. Daarna is het van groot belang medewerkers te blijven stimuleren. Maar hoe?

Geef complimenten

Geef werknemers geregeld een compliment. Laat weten wanneer ze hun werk goed doen. Dit kan vrij eenvoudig door een schouderklopje te geven maar ook door dit in het openbaar te benoemen. Waarderen van medewerkers en het vieren van successen doet wonderen met de motivatie.

Lees ook: Waarom successen vieren op de werkvloer essentieel is

Beloon goede prestaties

Bij sommige organisaties worden bonussen in de vorm van vakanties en het bezoeken van sportevenementen gekoppeld aan het behalen van een bepaald doel. Als kleine organisatie met een kleiner budget kun je dit natuurlijk ook doen. Een beloning hoeft niet direct iets duurs te zijn. Het gaat hierbij slechts om de emotionele waarde. Het gevoel van waardering.

Wist je dat vier kaartjes voor de dierentuin of een parachute sprong dezelfde kosten met zich meebrengt als een goede fles wijn? De emotionele waarde van de ervaringen zijn echter vele malen groter.

Persoonlijk en unieke kerstgeschenken

Geef met kerst iets origineels en iets dat goed aansluit bij uw medewerker. Geef een persoonlijk kerstgeschenk waar hij/zij echt blij van wordt en je krijgt er een enthousiaste medewerker voor terug.

Lees ook: Kerstgeschenk personeel dat zorgt voor het WOW-effect

Investeer in medewerkers

Wanneer het nog niet ter sprake is gekomen in het sollicitatiegesprek kun je het personeel aanbieden cursussen te gaan volgen. Doordat een werkgever investeert in zijn personeel laat hij zien dat hij zijn personeel waardeert. Het kennisniveau binnen de organisatie zal daarnaast toenemen en het personeel zal met de opgedane kennis productiever zijn.

Vergeet geen verjaardagen en jubilea

Wees attent en vergeet geen verjaardag of jubilea datum. Vier alle successen, mijlpalen en feestdagen. Stuur elke medewerker op zijn verjaardag, jubilea of andere feestdag een persoonlijk bericht.

Tip: ToJoy helpt je de verjaardagen van je medewerkers te onthouden.

Geef vertrouwen met flexibele tijden en thuiswerk

Bied medewerkers aan om structureel thuis te werken. Bijvoorbeeld door drie dagen per week naar kantoor te komen en twee dagen vanuit huis aan de slag te gaan. Hiermee geef je indirect aan vertrouwen te hebben in het personeel en daarmee kweek je veel goodwill. Door ook flexibel te zijn qua werktijden doet een werknemer graag een stapje harder.

Blijf betrokken in goede en slechte tijden

Blijf betrokken bij medewerkers. In goede en slechte tijden. Het idee dat een werkgever met je meeleeft wordt als erg fijn ervaren. Door een persoonlijk cadeau te sturen bij de geboorte van een kind, een kaart te sturen bij overlijden van een familielid of een wellness weekend cadeau te doen aan die medewerker die er even doorheen zit blijf je als werkgever betrokken en attent. Iets wat de relatie voor de lange termijn enorm ten goede komt.

Er zijn enorm veel mogelijkheden om het personeel te stimuleren. Laat het budget het op korte termijn niet toe dat u grote uitgaven doet aan werknemersbeloningen? Ook daar zijn natuurlijk oplossingen voor. U kunt uw werknemers gedurende het jaar meerdere kleine beloningen geven en uw medewerkers op deze manier laten sparen voor een unieke ervaring. ToJoy biedt hierbij graag de oplossing. Alle mogelijkheden van ons loyaliteitsprogramma eens bespreken?